Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Άνδρος: Ο νέος ανεξερεύνητος παράδεισος της Μεσογείου

Published

on

Το αφιέρωμα κάνει αναφορά στα αρχοντικά, τα εντυπωσιακά χωριά, τη συναρπαστική φύση, τα γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και το εκτενές περιπατητικό δίκτυο. Photo credits: Martijn101 / pixabay

Ως τον νέο ανεξερεύνητο παράδεισο της Μεσογείου που λατρεύουν οι Γερμανοί προβάλλει την Άνδρο, σε εκτενές αφιέρωμα, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Merkur.de.

Η δημοφιλής ενημερωτική ιστοσελίδα επικαλείται πρόσφατη διάκριση που απέσπασε το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων σε μεγάλο ταξιδιωτικό blog της Γερμανίας μετά από ενημερωτικές πρωτοβουλίες του δήμου.

Το αφιέρωμα κάνει αναφορά στα αρχοντικά, τα εντυπωσιακά χωριά, τη συναρπαστική φύση, τα γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και το εκτενές περιπατητικό δίκτυο.



Σύμφωνα με το Merkur.de, «η ιστορία και ο πολιτισμός της Άνδρου επηρεάζονται έντονα από τη ναυτιλία. Ως πατρίδα πολλών καπετάνιων και ναυτικών, το νησί έχει στενή σύνδεση με τη θάλασσα.

Αυτή η ναυτική παράδοση αντικατοπτρίζεται και στην τοπική γαστρονομία. Πιάτα με φρέσκο ψάρι σε συνδυασμό με τοπικές σπεσιαλιτέ κάνουν την καρδιά κάθε απαιτητικού των γεύσεων να “χτυπά” πιο γρήγορα. Στις πολυάριθμες ταβέρνες και τα εστιατόρια του νησιού οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας στο έπακρο».

Στη συνέχεια, το γερμανικό μέσο υπογραμμίζει πως «η Άνδρος δεν προσελκύει μόνο πολυάριθμους επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες. Το νησί καταγράφει, επίσης, αυξανόμενους αριθμούς τουριστών εκτός της υψηλής περιόδου, όπως το ελληνικό Πάσχα ή το καρναβάλι. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των επισκεπτών τη χαμηλή περίοδο, όπως φαίνεται από τις αυξανόμενες κρατήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΕΛΛΑΔΑ

Lonely Planet: Η Σίφνος στην κορυφή των αυθεντικών Κυκλάδων

Published

on

Από

Photo credits: DemieHadji / pixabay

Τις Δυτικές Κυκλάδες προτείνει για ιδανικές διακοπές μιας εβδομάδας εκτός σεζόν το ιταλικό Lonely Planet σε εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες προκειμένου να πάρουν μια «γεύση» από πραγματικές Κυκλάδες απολαμβάνοντας ονειρεμένα πανοράματα, εξαιρετικές παραλίες και ξεχωριστή τοπική κουλτούρα.

Ανάμεσα στα τρία επικρατέστερα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, η Σίφνος κατέχει την πρώτη θέση και ακολουθούν η Μήλος και η Φολέγανδρος.

«Κάτασπρα χωριά τοποθετημένα σαν μαργαριτάρια στην κορυφογραμμή του νησιού, το ιριδίζον φως και τα τιρκουάζ νερά αποτελούν το “σήμα κατατεθέν” της Σίφνου. Το Κυκλαδίτικο νησί της αρμονίας είναι ένας υπέροχος και εκλεπτυσμένος προορισμός, παρά την άγονη όψη του.



Στις πλαγιές των κεντρικών λόφων υπάρχουν ελαιώνες με αναβαθμίδες και αφθονία από αμυγδαλιές, πικροδάφνες και αρωματικά βότανα. Κάθε είσοδος στο νησί “βρέχεται” από μια γαλάζια θάλασσα και αποκαλύπτει μια υπέροχη θέα στο Αιγαίο.

Σήμερα η Σίφνος είναι διεθνώς γνωστή για την αγγειοπλαστική και την μοναδική κουζίνα της», αναφέρει το δημοφιλές ιταλικό μέσο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Προβολή της Πάρου ως ιδανικού προορισμού για τον Σεπτέμβριο

Published

on

Από

Η Πάρος δεν έχει τόσο κόσμο αυτή την περίδο όσο στα τέλη Ιουλίου και τον Αύγουστο, έτσι ώστε οι επισκέπτες έχουν πιο ευχάριστες εμπειρίες. Photo credits: csr_ch / pixabay

Ο Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικός μήνας για να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στο νησί διότι οι ταξιδιώτες θα μπορούν να απολαύσουν τον καιρό.

Αν και οι θερμοκρασίες δεν είναι τόσο υψηλές όσο τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να απολαύσουν την ηλιοθεραπεία τον Σεπτέμβριο.

Η παραλία θεωρείται επίσης πιο ευχάριστη λόγω της ελαφρώς χαμηλότερης θερμοκρασίας. Αυτά αναφέρει η δημοφιλής στους Αφρικανούς της διασποράς ταξιδιωτική ιστοσελίδα Travel Noire που απευθύνεται σε ένα ταξιδιωτικό κοινό 900.000 αναγνωστών το χρόνο και συμπληρώνει:



Το νησί έχει πολλές παραλίες για να διαλέξετε. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι οι Κολυμπήθρες, η Σάντα Μαρία και η Χρυσή Ακτή. Αυτές οι παραλίες έχουν σκόνη άμμου, καθαρά νερά και ήρεμα κύματα.

Σε ότι αφορά τα ειδικά θεματικά ενδιαφέροντα του νησιού, η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι η Πάρος έχει μεγάλη  ποικιλία μονοπατιών ιδανικά για πεζοπορία. Έχει ορεινό ανάγλυφο και υπάρχουν και παραλιακές διαδρομές, οπότε μια πεζοπορία σε αυτό το νησί είναι μια πολύ γραφική εμπειρία.

Παράλληλα, σημειώνει ότι όσοι απολαμβάνουν οινογευσίες πρέπει να επισκεφτούν κάποια μπουτίκ οινοποιεία και αμπελώνες στην Πάρο. Και καταλήγει:

Ο Σεπτέμβριος είναι μια από τις καλύτερες περιόδους του χρόνου στην Πάρο για να απολαύσετε άνετα ένα γεύμα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, δεν έχει τόσο κόσμο όσο στα τέλη Ιουλίου και τον Αύγουστο, έτσι ώστε οι επισκέπτες έχουν πιο ευχάριστες εμπειρίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Οι καλύτεροι ελληνικοί προορισμοί χωρίς υπερτουρισμό για τους Γερμανούς

Published

on

Από

Στη λίστα των νησιών που προσφέρονται για ιδανικές αποδράσεις βρίσκεται η μυροβόλος Χίος των εσπεριδοειδών και της μαστίχας. Photo credits: NEME / pixabay

Τη στροφή των Γερμανών σε αναζητήσεις νέων προορισμών χωρίς υπερτουρισμό αναδεικνύει η δημοφιλής ιστοσελίδα Merkur.de.

Σύμφωνα με τον γερμανικό ιστότοπο, «τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας είναι ένας δημοφιλής διεθνής προορισμός διακοπών κάθε χρόνο που όμως συγκεντρώνουν μεγάλα πλήθη τουριστών. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα ελληνικά νησιά που δεν υποφέρουν από τον υπερτουρισμό και τα οποία προσφέρονται για ιδανικές αποδράσεις».

Την κορυφή της λίστας της Merkur κατέχουν τα Κουφονήσια που είναι ένας γαλήνιος παράδεισος με σμαραγδένια νερά. Ακολουθούν η Σαμοθράκη με τις υπέροχες φυσικές «πισίνες» και η Αλόννησος που είναι «ευλογημένη» με τιρκουάζ νερά, άγρια φύση, μαγευτικές διαδρομές για πεζοπορία καθώς και το εντυπωσιακό αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας για καταδύσεις.



Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η Ικαρία ως το νησί της μακροβιότητας, η μυροβόλος Χίος των εσπεριδοειδών και της μαστίχας, η Κάρπαθος που γοητεύει με τις αναλλοίωτες παραδόσεις και τις εξωτικές παραλίες, η γραφική Αντίπαρος και η Αμοργός με τα μοναδικά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία.

Ο κατάλογος ολοκληρώνεται με την Εύβοια, που εκπλήσσει ευχάριστα με τις πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες, και τη Σάμο, που διαθέτει ονειρικές αμμώδεις παραλίες, πανέμορφους οικισμούς και αναρίθμητα σοκάκια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

National Geographic: Αυθεντική ελληνική νησιωτική εμπειρία η Μήλος

Published

on

Από

Σε όλη τη βραχώδη ακτογραμμή, θα δείτε όλα τα διαφορετικά χρώματα. Το πράσινο είναι μπεντονίτης, το κόκκινο είναι οξείδιο του σιδήρου, το μπλε είναι αμέθυστος. Photo credits: moniek58 / pixabay

Στα γεωλογικά, αρχαιολογικά, ιστορικά και μορφολογικά ενδιαφέροντα της Μήλου αναφέρεται δημοσίευμα του National Geographic με ιδιαίτερη έμφαση στο Αρχαίο Θέατρο, τις Κατακόμβες, την Αφροδίτη και τα ευρήματα στην Φυλακωπή.

Στο νησί “υπάρχουν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Σε όλη τη βραχώδη ακτογραμμή, θα δείτε όλα τα διαφορετικά χρώματα. Το πράσινο είναι μπεντονίτης, το κόκκινο είναι οξείδιο του σιδήρου, το μπλε είναι αμέθυστος“. Και συμπληρώνει:



“Η Μήλος προσφέρει εκπληκτικά τοπία παρόμοια με τη Σαντορίνη αλλά χωρίς πολυκοσμία. Γνωστή για την ηφαιστειακή ιστορία της, διαθέτει μια παλέτα από πολύχρωμους βράχους και πάνω από 70 παρθένες παραλίες, όπως το Σαρακίνικο, το Κλέφτικο, τον Γέρακα, τη Φυριπλάκα και το Αμμουδαράκι.

Το αφιέρωμα περιγράφει και τα γοητευτικά χωριά του νησιού, όπως ο Αδάμαντας, η Πλάκα, το Κλήμα, τα Μανδράκια και τα Πολλώνια, “όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τον παραδοσιακό ελληνικό πολιτισμό”. Και συμπληρώνει : “Είναι ένας ιδανικός προορισμός για ταξιδιώτες που αναζητούν μια πιο ήρεμη και αυθεντική ελληνική νησιωτική εμπειρία“.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αλόννησος, ανέπαφο «μαργαριτάρι» της Μεσογείου για τους Ιταλούς

Published

on

Από

Photo credits: TsvetanG / pixabay

Στους 10 «μικρούς παραδείσους» της Μεσογείου συγκαταλέγεται η Αλόννησος, σύμφωνα με τον δημοφιλή ιταλικό ιστότοπο thewom που «μετρά» εκατομμύρια επισκέψεις σε μηνιαία βάση.

Στόχος της έρευνας της ιστοσελίδας που ειδικεύεται σε θέματα βιωσιμότητας και ειδικών μορφών τουρισμού ήταν η αναζήτηση νησιών της Μεσογείου με άθικτο φυσικό περιβάλλον που δεν υποφέρουν από υπερτουρισμό και υπερπληθυσμό.



Ανάμεσα σε προορισμούς από την Κροατία, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα το travel.thewom.it ξεχωρίζει την Αλόννησο καθώς «είναι το πιο γαλήνιο και φυσιολατρικό από τα νησιά των Σποράδων με χιλιόμετρα παρθένας και προστατευμένης ακτογραμμής.

Στην Αλόννησο μπορείς να βουτήξεις ή να κάνεις μοναδικές καταδύσεις, σε περιοχές εντός ενός εντυπωσιακού φυσικού θαλάσσιου πάρκου που “φιλοξενεί” σπάνια είδη πανίδας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ο φετινός Αύγουστος ο πιο θερμός σε Πελοπόννησο, Βόρεια και Δυτική Ελλάδα

Published

on

Από

Μικρές αρνητικές αποκλίσεις σημειώθηκαν μόνο στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη με την παράλληλη επικράτηση του μελτεμιού. Photo credits: ChillArtGallery / pixabay

Ο φετινός Αύγουστος ήταν o πιο θερμός Αύγουστος από το 2010 στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο, με τις μέσες μηνιαίες τιμές να κυμαίνονται έως και +1,8°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα καταγράφηκε ως ο δεύτερος θερμότερος από το 2010 (παραμένει ως θερμότερος ο Αύγουστος του 2021). Εξαίρεση αποτελεί η Θεσσαλία, όπου ήταν ο τρίτος θερμότερος Αύγουστος.



Σύμφωνα με το δίκτυο των 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α), ο Αύγουστος του 2024 ήταν ένας πολύ θερμός μήνας σε συνέχεια των πολύ θερμών Ιουνίου και Ιουλίου 2024, με τις μέσες τιμές του μήνα να είναι σχεδόν 1°C πάνω από τον δεύτερο θερμότερο (Αύγουστος 2021) σε Βόρεια και Δυτική Ελλάδα.

Συνεχόμενες θετικές αποκλίσεις σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα από τις αρχές του μήνα έως το τέλος του μήνα, κυρίως σε Βόρεια Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιο και Πελοπόννησο της τάξης των 6-8°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Μικρές αρνητικές αποκλίσεις σημειώθηκαν μόνο στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη με την παράλληλη επικράτηση του μελτεμιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 ώρες ago

Τρένο σταμάτησε πριν από τον προορισμό του γιατί ένας σκίουρος αρνήθηκε να αποβιβαστεί!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ώρες ago

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν «επείγουσες αρωγές» από την ΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 ώρες ago

Η Αυστρία αυξάνει σε 1 δισεκ. ευρώ το ταμείο αντιμετώπισης καταστροφών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ11 ώρες ago

Εξαρθρώθηκε πλατφόρμα κρυπτογραφημένων επικοινωνιών του οργανωμένου εγκλήματος

ΥΓΕΙΑ14 ώρες ago

Η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιομεταβολικών νοσημάτων

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Άνδρος: Ο νέος ανεξερεύνητος παράδεισος της Μεσογείου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες υπονομεύουν την οδηγική ασφάλεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Νέα έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο της Κολωνίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Η Intel «παγώνει» την επένδυσή της στο Μαγδεμβούργο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Προς πώληση η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Σεμινάρια βιωματικών ασκήσεων για παιδιά στην Ελληνική Κοινότητα του Βερολίνου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Δολοφονία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Απεβίωσε σε ηλικία 117 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Βρέθηκε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Άρχισαν σε επτά χώρες οι πρώτες δοκιμές εμβολίου mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Νέα Ζηλανδία: Προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία από έκρηξη ηφαιστείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Πράσινο φως από την Καμπέρα για “το μεγαλύτερο” ηλιακό πάρκο στον κόσμο

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Άνδρος, το αγαπημένο νησί των Ελλήνων που είναι ιδανικό για τους Βρετανούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Η Lufthansa παρατείνει την αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ και Τεχεράνη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Δικαίωμα στην επισκευή για τους καταναλωτές: Νέοι κανόνες για εύκολες και οικονομικές επισκευές

Europolitis TV5 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV6 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis