Connect with us

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συστολική πίεση: Καμπανάκι για θεραπεία το 120 όταν συνυπάρχουν παράγοντες κινδύνου

Published

on

Ο τέως πρόεδρος της ΕΚΕ αναφέρει ακόμη ότι στην περίπτωση που αποφασιστεί η θεραπεία, πρέπει πριν από την έναρξη της να γίνει τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου. Photo credits: tomwieden / pixabay

Καμπανάκι για χορήγηση θεραπείας αποτελεί πλέον η συστολική πίεση μεταξύ 120 και 139, όταν συνυπάρχουν παράγοντες κινδύνου, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία.

Όπως εξηγεί στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ», ο επεμβατικός καρδιολόγος και τέως πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Γιάννης Κανακάκης, όταν κάποιος έχει πίεση σε αυτά τα επίπεδα και έχει ταυτόχρονα διαβήτη, χρόνια νεφρική νόσο ή και καρδιαγγειακό νόσημα, τότε ο γιατρός θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χορηγήσει κάποιο ήπιο αντιυπερτασικό φάρμακο.

Στο ερώτημα αν αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες ο κ. Κανακάκης απαντά ότι αυτά τα αυστηρά όρια ρύθμισης της πίεσης δεν συνιστώνται σε ασθενείς που δεν ανέχονται τη θεραπεία, πχ σε αυτούς που κάνουν ορθοστατική υπόταση και επίσης, σε ηλικιωμένους ασθενείς άνω των 85 ετών.



Τα όρια παραμένουν αυτά που γνωρίζαμε για την αρτηριακή πίεση δηλαδή 14 για την συστολική (μεγάλη) και 9 για την διαστολική (μικρή), αλλά οι ιδανικές τιμές στο γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με τον γνωστό καρδιολόγο, είναι μεταξύ 120-130 για τη μεγάλη και μεταξύ 70-89 για τη μικρή.

Ο τέως πρόεδρος της ΕΚΕ αναφέρει ακόμη ότι στην περίπτωση που αποφασιστεί η θεραπεία, πρέπει πριν από την έναρξη της να γίνει τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου, για μία περίοδο τριών μηνών.

Και με ποιο τρόπο γίνεται τροποποίηση παραγόντων κινδύνου, είναι το επόμενο ερώτημα που τίθεται στον ειδικό. «Αποτελεσματικός έλεγχος της αρτηριακής πίεσης με στόχο 120-129, αποτελεσματικός έλεγχος του σακχάρου με γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη κάτω από 7, ελάττωση του σωματικού βάρους περίπου στο 10% σε υπέρβαρους και παχύσαρκους, θεραπεία του συνδρόμου άπνοιας ύπνου που συνδέεται με την κολπική μαρμαρυγή, ελάττωση της κατανάλωσης αλκοόλ με μέγιστο τρία ποτά εβδομαδιαίως, και συμμετοχή σε πρόγραμμα άσκησης».

Σύμφωνα με τον επεμβατικό καρδιολόγο αυτές οι οδηγίες αφορούν τόσο στην υπέρταση όσο και στην κολπική μαρμαρυγή, την πιο συχνή αρρυθμία που παρουσιάζεται ιδιαίτερα σε μεγάλες ηλικίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο φάρμακο πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ

Published

on

Από

Photo credits: geralt / pixabay

Ένα νέο φάρμακο που δρα και στα δύο κύρια σημεία συσσώρευσης των πρωτεϊνών Tau, βασικού παράγοντα νευροεκφυλισμού στη νόσο Αλτσχάιμερ, ανέπτυξε μια διεθνής ομάδα ερευνητών.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της αμερικανικής Ένωσης Αλτσχάιμερ «Alzheimer’s & Dementia».

Το φάρμακο, ένας πεπτιδικός αναστολέας που ονομάζεται RI-AG03, ήταν αποτελεσματικό, τόσο σε εργαστηριακές μελέτες όσο και σε μελέτες σε φρουτόμυγες, στην πρόληψη της συσσώρευσης των πρωτεϊνών Tau και στις δύο βασικές περιοχές συσσώρευσής τους.



Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, Αντώνης Αγγίδης, σημειώνει ότι «οι σημερινοί αναστολείς της συσσώρευσης είχαν πολλές παρενέργειες, επειδή μπορούν να παρεμβαίνουν στις λειτουργίες πολλών άλλων πρωτεϊνών. Το RI-AG03 είναι ειδικά σχεδιασμένο κατά της πρωτεΐνης Tau και αυτό σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να αλληλεπιδράσει ανεπιθύμητα με άλλες πρωτεΐνες».

Ο Δρ. Αγγίδης ανέπτυξε το φάρμακο χρησιμοποιώντας υπολογιστική βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, όπου ήταν πρωτύτερα μεταδιδακτορικός ερευνητής.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την Ένωση Αλτσχάιμερ και ο Ρίτσαρντ Όκλεϊ, αναπληρωτής διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας, επισημαίνει ότι «αυτή η έρευνα κάνει πολλά υποσχόμενα βήματα προς μια νέα μοναδική στο είδος της θεραπεία που στοχεύει την Tau, μια βλαβερή πρωτεΐνη στον εγκέφαλο των ανθρώπων που ζουν με τη νόσο Αλτσχάιμερ, εμποδίζοντάς την να συσσωρευτεί.

Αυτό το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να είναι πιο στοχευμένο από άλλα που μελετώνται επί του παρόντος και ελπίζουμε ότι θα έχει λιγότερες τοξικές παρενέργειες», ωστόσο, διευκρινίζει ότι ακόμα «η μελέτη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακαλύφθηκε νέος δείκτης κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας

Published

on

Από

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα του αντισώματος anti-PC είχαν 25% χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και καρδιακής προσβολής. Photo credits: PIRO4D / pixabay

Έναν νέο πιθανό δείκτη κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα στις γυναίκες εντόπισαν ερευνητές του Karolinska Institutet. Η μελέτη τους δημοσιεύεται στο περιοδικό «Journal of American College of Cardiology».

Η μελέτη δείχνει ότι τα χαμηλά επίπεδα ενός αντιφλεγμονώδους αντισώματος (anti-PC) μπορεί να είναι ένας νέος δείκτης κινδύνου καρδιακής προσβολής και στεφανιαίας νόσου σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό ισχύει και για τους άνδρες.



Το αντίσωμα αυτό έχει αντιφλεγμονώδη δράση και προστατεύει από την αθηροσκλήρωση, μια χρόνια φλεγμονή του τοιχώματος των αγγείων, όπως εξηγεί ο καθηγητής Ιατρικής στο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Ιατρικής και επικεφαλής της Μονάδας Ανοσολογίας και Χρόνιων Παθήσεων του Karolinska Institutet, Γιόχαν Φρόστεγκαρντ.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα του αντισώματος anti-PC είχαν 25% χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και καρδιακής προσβολής. Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν ότι η μελέτη δεν μπορεί να δείξει ποιο επίπεδο αυτών των αντισωμάτων είναι προστατευτικό, κάτι που αποτελεί αντικείμενο επόμενης, μεγαλύτερης σε δείγμα έρευνας σε άνδρες και γυναίκες.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η μελέτη τους μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της αθηροσκλήρωσης που μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του anti-PC σε όσους εμφανίζουν επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό χρήσης πλαστικών στα σύγχρονα αυτοκίνητα

Published

on

Από

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια μεγαλύτερο ποσοστό πλαστικών στις πόρτες, στο εσωτερικό και στους προφυλακτήρες. Photo credits: Cicero7 / pixabay

Η χρήση των πλαστικών στα αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς.

Αυτό γίνεται κυρίως για να μειωθεί το βάρος των αυτοκινήτων, να μειωθεί το κόστος κατασκευής, αλλά και να ελαχιστοποιηθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τα τελευταία χρόνια το σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών στην προσπάθεια τους να εναρμονιστούν με τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα, προσπάθησαν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων.

Αυτό επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιώντας μεγαλύτερο ποσοστό πλαστικών στις πόρτες, στο εσωτερικό και στους προφυλακτήρες. Οι τελευταίοι μάλιστα έγιναν δύο φορές ελαφρύτεροι σε σχέση με το παρελθόν και απορροφούν έως και πέντε φορές περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της κρούσης.



Σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να επισημάνουμε και το μικρό βάρος των ανταλλακτικών που έχουν ως βασική ύλη το πλαστικό και τα οποία συμβάλλουν και αυτά με το δικό τους τρόπο στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Τα πλαστικά στο αυτοκίνητο είναι σήμερα η δεύτερη πιο συχνά χρησιμοποιούμενη πρώτη ύλη στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς αποτελούν το 20% του συνολικού βάρους του οχήματος.

Είναι δηλαδή περίπου 300 κιλά σε ένα αυτοκίνητο βάρους 1.500 κιλών, ενώ υπάρχουν περίπου 2000 εξαρτήματα διαφορετικών τύπων και μεγεθών που είναι πλαστικά.

Στη δεκαετία του 1950, τα αυτοκίνητα περιείχαν αμελητέες ποσότητες πλαστικού και μέχρι τη δεκαετία του ’70, το μερίδιο πλαστικού στα οχήματα δεν ξεπερνούσε το 3%.

Από το 2004 το μερίδιο του χάλυβα συρρικνώθηκε από το 75% στο 53%, το μερίδιο του αλουμινίου αυξήθηκε από το 2,6% στο 8,6 % και του πλαστικού από το 4,6% στο 11% στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πόλη αντιμέτωπη με εισβολή… παπαγάλων

Published

on

Από

Σύμφωνα με ντόπιους, αντιστοιχούν έως και 10 παπαγάλοι για τον καθένα από τους 5.000 κατοίκους της πόλης. Photo credits: Birlok / pixabay

Η πόλη της Αργεντινής Χιλάριο Ασκασούμπι, κοντά στις ακτές του Ατλαντικού, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους… παπαγάλους.

Χιλιάδες παπαγαλάκια σε πράσινα, κίτρινα, κόκκινα χρώματα έχουν εισβάλει στην πόλη, εξαιτίας της αποψίλωσης των γύρω λόφων, σύμφωνα με βιολόγους.

Τσιμπούν τα ηλεκτρικά καλώδια της πόλης, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση και φέρνουν σε απόγνωση τους κατοίκους με τις διαπεραστικές κραυγές τους και το γεγονός ότι κουτσουλάνε παντού.



«Οι πλαγιές εξαφανίζονται και αυτό τα οδηγεί να έλθουν κοντύτερα στις πόλεις για να βρουν φαγητό, καταφύγιο και νερό», δήλωσε η βιολόγος Νταϊάνα Λέρα, εξηγώντας ότι μεγάλο μέρος των δασικών εκτάσεων της Αργεντινής έχει σταδιακά χαθεί τα τελευταία χρόνια.

Εδώ και λίγα χρόνια, οι παπαγάλοι ξεκίνησαν να φθάνουν στην πόλη, αναζητώντας καταφύγιο για το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Ενίοτε, σύμφωνα με ντόπιους, αντιστοιχούν έως και 10 παπαγάλοι για τον καθένα από τους 5.000 κατοίκους της πόλης. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα πτηνά μεταναστεύουν νότια, στους λόφους της Παταγονίας, για την εποχή της αναπαραγωγής.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν επιχειρήσει με διάφορους τρόπους να τα τρομάξουν για να φύγουν, όπως με τον θόρυβο ή με τη χρήση λέιζερ, όμως τίποτα δεν έχει αποτέλεσμα.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε την αποκατάσταση του φυσικού μας περιβάλλοντος», είπε η Λέρα. «Όμως μέχρι αυτό να συμβεί, πρέπει να σκεφτούμε στρατηγικές που θα μας επιτρέψουν να ζούμε μαζί όσο το δυνατόν πιο αρμονικά μέσα στις πόλεις μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρακτική με διά βίου οφέλη η ανάγνωση βιβλίων από γονείς στα παιδιά τους

Published

on

Από

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής τονίζει ότι η ανάγνωση βιβλίων στα παιδιά συμβάλλει στη δημιουργία των θεμελίων για την υγιή ανάπτυξή τους. Photo credits: StockSnap / pixabay

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ενθαρρύνει τους γονείς και τους φροντιστές να διαβάζουν βιβλία στα παιδιά τους κατά τη βρεφική και νηπιακή ηλικία, προκειμένου να ενισχύσουν τις σχέσεις αγάπης και φροντίδας κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης περιόδου ανάπτυξης του εγκεφάλου.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής τονίζει ότι ως θετική γονεϊκή πρακτική η ανάγνωση βιβλίων στα παιδιά συμβάλλει στη δημιουργία των θεμελίων για την υγιή κοινωνική-συναισθηματική, γνωστική, γλωσσική και εκπαιδευτική ανάπτυξη και θέτει τις βάσεις για τη σχολική ετοιμότητα και την παροχή διαρκών οφελών σε όλη τη διάρκεια της ζωής των παιδιών.



Η δήλωση συνοδεύεται από τεχνική έκθεση εμπειρογνωμόνων που εξετάζει τα στοιχεία για την ανάγνωση των γονέων στα παιδιά τους ως μέσο για την ενίσχυση των σχέσεών τους, τη διέγερση των εγκεφαλικών κυκλωμάτων και τη δημιουργία πρώιμων δεσμών.

«Ως παιδίατρος και γονέας, προτείνω να κάνετε τα βιβλία ρουτίνα πριν από τον ύπνο, να τα χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε και να χαλαρώσετε έπειτα από μια πολυάσχολη μέρα και γενικά να τα ενσωματώσετε στη ζωή με ένα μικρό παιδί. Αυτό θα ενισχύσει τους δεσμούς που σας κρατούν μαζί και θα χτίσει τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο του παιδιού σας», δηλώνει η επικεφαλής συγγραφέας, Πέρι Κλας.

Η ίδια προσθέτει ότι «τα παιδιά που συναντούν για πρώτη φορά τα βιβλία στην αγκαλιά των γονιών τους, όταν είναι πολύ μικρά, συνδέουν κατά τη σχολική ηλικία τα βιβλία και την ανάγνωση με την αγκαλιά, την αίσθηση ασφάλειας, τις αλληλεπιδράσεις, τις ιστορίες και την ψυχαγωγία και πάνω από όλα με τις αγαπημένες φωνές των ενηλίκων, με τους οποίους έχουν αυτές τις τόσο σημαντικές πρώιμες σχέσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλληνας καθηγητής στο τιμόνι του CERN

Published

on

Από

To CERN παρέχει ένα μοναδικό φάσμα εγκαταστάσεων επιταχυντών σωματιδίων που επιτρέπουν την έρευνα στην αιχμή της ανθρώπινης γνώσης. Photo credits: TheDigitalArtist / pixabay

Στη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου του CERN που εδρεύει στη Γενεύη εξελέγη ο Έλληνας καθηγητής Κωνσταντίνος Φουντάς, με θητεία από το 2025 έως το 2027, σε ανταγωνιστική διαδικασία, έναντι άλλων δύο υποψηφίων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο, η εκλογή του αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, καθώς ο κ. Φουντάς, διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN, είναι ο πρώτος Έλληνας που αναλαμβάνει τα ηνία του CERN, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ερευνητικού εργαστηρίου πυρηνικής και σωματιδιακής φυσικής.



Η εκλογική επιτυχία οφείλεται στη στοχευμένη και στρατηγικά οργανωμένη διπλωματική κινητοποίηση, καθώς και στο επιστημονικό κύρος του Έλληνα υποψηφίου.

Σήμερα το CERN μετρά 70 χρόνια ζωής, αποτελείται από 24 κράτη μέλη (η Ελλάδα υπήρξε ιδρυτικό μέλος), απασχολεί περί τους 2.600 υπαλλήλους και προσφέρει υπηρεσίες σε πάνω από 600 ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια παγκοσμίως.

To CERN παρέχει ένα μοναδικό φάσμα εγκαταστάσεων επιταχυντών σωματιδίων που επιτρέπουν την έρευνα στην αιχμή της ανθρώπινης γνώσης, με τρόπο βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον, φέρνει σε επαφή ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να διευρύνουν τα όρια της επιστήμης και της τεχνολογίας, προς όφελος όλων και εκπαιδεύει νέες γενιές φυσικών, μηχανικών και τεχνικών, προωθώντας τις αξίες της έρευνας και της επιστήμης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ20 λεπτά ago

Γερμανία: Ο υπ. Οικονομικών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διάλυσης του κυβερνητικού συνασπισμού

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ώρες ago

Νέο φάρμακο πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ16 ώρες ago

Πίνακας του Πικάσο βρέθηκε σε κελάρι στο Κάπρι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ18 ώρες ago

Η Volkswagen θα αποζημιώσει πελάτες της στην Αυστρία για το dieselgate

ΕΙΔΗΣΕΙΣ22 ώρες ago

Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα ago

70η Επέτειος ίδρυσης της Γερμανοελληνικής Εταιρείας Ντύσσελντορφ: 70 χρόνια δράσεων και ενίσχυσης της γερμανοελληνικής φιλίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Ανακαλύφθηκε νέος δείκτης κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Greenpeace: Το 31% των αγροκτημάτων στην Ελλάδα έχει χαθεί

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

Αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό χρήσης πλαστικών στα σύγχρονα αυτοκίνητα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

Συμμετοχή Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού Μ. Μυρογιάννη στις Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων εργασίας στο Γενικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Μ. Μυρογιάννη: Οι Έλληνες βρίσκονταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Νέο Δ.Σ. στην Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Προκήρυξη τριών θέσεων εργασίας στο Γενικό Προξενείο Στουτγάρδης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Πυροβολισμοί στο κέντρο του Μονάχου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Το Starliner της Boeing επέστρεψε στη Γη χωρίς αστροναύτες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Δύο ερευνήτριες του ΙΤΕ λαμβάνουν επιχορήγηση εκκίνησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Μια διαμάχη για δαχτυλίδι 70.000 δολαρίων δοκιμάζει τη νομοθεσία περί αρραβώνων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Ο ρόλος της Διασποράς στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών στην 88η ΔΕΘ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Η υπερβολική φωτορύπανση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για Αλτσχάιμερ

Europolitis TV6 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV6 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV2 έτη ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis