ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι ομογενείς πολιτικοί Lou Raptakis και Tom Katsiantonis στον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού
O Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Μιχάλης Κόκκινος είχε συνάντηση με τον Lou Raptakis, πολιτειακό γερουσιαστή του Rhode Island και τον Tom Katsiantonis, πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ).
Ο κ. Κόκκινος αφού πρώτα τους συνεχάρη για την επανεκλογή τους, κατόπιν συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως θέματα που αφορούν άμεσα την ομογένεια. Κατά τη συζήτηση αναφέρθηκαν στο θέμα της συμμετοχής των Ελλήνων στα πολιτικά δρώμενα των ΗΠΑ και στην ενίσχυση των θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα και συγκεκριμένα τη λειτουργία του προγράμματος «προξeνος» (ΚΕΠ), καθώς επίσης και θέματα εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων, θέματα πολιτισμού και ενίσχυσης του διαύλου επικοινωνίας της ομογένειας με την «μητέρα» πατρίδα.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πριν από την συνάντηση με την ΠΑΔΕΕ, ο κ. Κόκκινος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του American Hellenic Institute (AHI), Nick Larigakis, όπου τον συνεχάρη για την πολύτιμη βοήθειά του στην προώθηση Ελληνικών ζητημάτων στην Ουάσινγκτον, που συνεχίζει μέχρι και σήμερα με αμείωτο ρυθμό, με μια νέα διακυβέρνηση που συμμετέχουν παιδιά τα οποία βγήκαν από τα προγράμματα του ΑΗΙ σε συνεργασία με την Γ.Γ.Α.Ε. Πολλά δε, από τα παιδιά αυτά, θα καταλάβουν θέσεις κλειδιά στην νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ όπως είναι και ο George Papadopoulos, ο οποίος σε νεαρή ηλικία είχε συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα που διοργάνωσε η Γ.Γ.Α.Ε σε συνεργασία με το AHI.
Κατά την συνάντηση έγινε συζήτηση για την ενεργοποίηση της Ελληνικής ομογένειας και την προώθηση θεμάτων μείζονος σημασίας, μετά τις νέες εξελίξεις που προέκυψαν με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ. Παράλληλα, έγινε αναφορά στα θερινά προγράμματα κατασκηνώσεων φιλοξενίας ομογενών φοιτητών στις Ελληνικές κατασκηνώσεις.
Ο Nick Larigakis έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, με την Γ.Γ.Α.Ε., για τα προγράμματα φιλοξενίας φοιτητών Ελληνικής και Κυπριακής καταγωγής, που φοιτούν στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια, στις Ελληνικές κατασκηνώσεις.
Παράλληλα ο Επικεφαλής της Γ.Γ.Α.Ε, τόνισε το γεγονός ότι στηρίζει το έργο τόσο της ΠΑΔΕΕ όσο και του AHI, και ελπίζει στο μέλλον σε περαιτέρω συνεργασία και σύσφιξη των σχέσεων με την ομογένεια.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Οι Γερμανοί περιορίζουν τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ

Οι Γερμανοί περιορίζουν δραστικά τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και τη σύλληψη και κράτηση Γερμανών πολιτών από τις αμερικανικές αρχές, αναφέρουν ταξιδιωτικοί πράκτορες.
Από τότε που επέστρεψε ο Ντόναλντ Τραμπ η ζήτηση για ταξίδια προς τις ΗΠΑ έχει μειωθεί κατά 15-20% από τον περασμένο Φεβρουάριο, αναφέρει σε ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD o εκπρόσωπος τουριστικών πρακτορείων Τίμο Κόλενμπεργκ, ενώ ο Τόμας Τέρμπεκ της συμβουλευτικής υπηρεσίας Weltweiser κάνει λόγο για συρρίκνωση της ζήτησης και στα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ.
Αντιθέτως, επισημαίνεται, αυξημένη είναι η ζήτηση για ταξίδια στον Καναδά.
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει πάντως μεμονωμένα περιστατικά την προσωρινή κράτηση και μετέπειτα απέλαση δύο 19χρονων Γερμανίδων από τις αρχές των ΗΠΑ με την υποψία ότι σχεδίαζαν να εργαστούν στη χώρα με τουριστική βίζα, αλλά και την υπόθεση ενός 34χρονου Γερμανού με άδεια παραμονής στις ΗΠΑ ο οποίος κρατείται εδώ και τέσσερις εβδομάδες.
Λόγω πάντως των πρόσφατων περιστατικών, ταξιδιωτικοί ιστότοποι συμβουλεύουν τους Γερμανούς που σκοπεύουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ να διαγράψουν τυχόν επικριτικές για τον Αμερικανό πρόεδρο αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή το ιστορικό σχετικών συνομιλιών τους.
Ο εκπρόσωπος ωστόσο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Γιοχάνες Βάντεπουλ έκανε λόγο για «απαράδεκτες» ενέργειες εκ μέρους των ΗΠΑ και τόνισε ότι το ζήτημα θα αποτελέσει αντικείμενο συνομιλιών της επόμενης γερμανικής κυβέρνησης με τους Αμερικανούς ομολόγους της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι Γερμανοί περιορίζουν τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ
- 2η Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα
- Απλές συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση με το αυτοκίνητο τις γιορτές του Πάσχα
- Σε νέα μείωση των επιτοκίων της προχώρησε η ΕΚΤ: Στο 2,25% το βασικό επιτόκιο
- Ιταλία: Κακοκαιρία στην περιοχή του Τορίνο, υπερχείλισε ο ποταμός Πάδος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε νέα μείωση των επιτοκίων της προχώρησε η ΕΚΤ: Στο 2,25% το βασικό επιτόκιο

Σε νέα μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%, την τρίτη κατά σειρά από την αρχή του έτους, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μετά τη μείωση το βασικό επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ διαμορφώνεται στο 2,25%.
Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ ελήφθη στη σκιά των νέων δασμών που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ.
Η απόφασή του να μειώσει το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων – το επιτόκιο με το οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο δίνει την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής – βασίζεται στην επικαιροποιημένη αξιολόγησή του για τις προοπτικές του πληθωρισμού, τη δυναμική του υποκείμενου πληθωρισμού και την ένταση με την οποία μεταδίδεται η νομισματική πολιτική.
Η EKT εκτιμά ότι η διαδικασία αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ο πληθωρισμός συνέχισε να εξελίσσεται όπως ανέμεναν οι εμπειρογνώμονες, με τον γενικό πληθωρισμό και τον πυρήνα του πληθωρισμού να υποχωρούν τον Μάρτιο.
Ο πληθωρισμός των υπηρεσιών μειώθηκε επίσης σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Οι περισσότεροι δείκτες του υποκείμενου πληθωρισμού υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί γύρω από τον μεσοπρόθεσμο στόχο του Διοικητικού Συμβουλίου για ρυθμό 2% σε διατηρήσιμη βάση.
Ο ρυθμός αύξησης των μισθών επιβραδύνεται και τα κέρδη απορροφούν εν μέρει τον αντίκτυπο του ρυθμού αύξησης των μισθών, που εξακολουθεί να είναι υψηλός, στον πληθωρισμό.
Η οικονομία της ζώνης του ευρώ έχει αναπτύξει κάποια ανθεκτικότητα σε παγκόσμιες διαταραχές, αλλά οι προοπτικές για την ανάπτυξη έχουν επιδεινωθεί λόγω των αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι Γερμανοί περιορίζουν τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ
- 2η Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα
- Απλές συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση με το αυτοκίνητο τις γιορτές του Πάσχα
- Σε νέα μείωση των επιτοκίων της προχώρησε η ΕΚΤ: Στο 2,25% το βασικό επιτόκιο
- Ιταλία: Κακοκαιρία στην περιοχή του Τορίνο, υπερχείλισε ο ποταμός Πάδος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιταλία: Κακοκαιρία στην περιοχή του Τορίνο, υπερχείλισε ο ποταμός Πάδος

Μεγάλο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την περιφέρεια Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο. Χθες το πρωί ο ποταμός Πάδος υπερχείλισε σε κεντρική περιοχή του Τορίνο ενώ, έξω από την πόλη Μπιέλα, κατέρρευσε γέφυρα εξαιτίας των ορμητικών υδάτων του ποταμού Έλβο.
Την συγκεκριμένη στιγμή πάνω στην γέφυρα δεν βρίσκονταν πεζοί και ούτε αυτοκίνητα. Στις ορεινές περιοχές του Πεδεμόντιου, σημειώθηκε σειρά κατολισθήσεων, λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης.
Στο ύψος, δε, της πόλης Μπιέλα, αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων.
Στην μικρή βορειοδυτική περιφέρεια Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με την Γαλλία, το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε τριάντα πέντε δήμους.
Σε κατάσταση επιφυλακής, παράλληλα, βρίσκεται και η περιοχή Εμίλια Ρομάνια, με πρωτεύουσα την Μπολώνια. Η επιφυλακή πρόκειται να παραμείνει «στο κόκκινο» μέχρι και σήμερα το απόγευμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι Γερμανοί περιορίζουν τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ
- 2η Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα
- Απλές συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση με το αυτοκίνητο τις γιορτές του Πάσχα
- Σε νέα μείωση των επιτοκίων της προχώρησε η ΕΚΤ: Στο 2,25% το βασικό επιτόκιο
- Ιταλία: Κακοκαιρία στην περιοχή του Τορίνο, υπερχείλισε ο ποταμός Πάδος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέσα στην άνοιξη, σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται στις ελβετικές και τις γαλλικές Άλπεις

Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται σήμερα στις ελβετικές Άλπεις, οι οποίες δυσχεραίνουν την κυκλοφορία στο νοτιοδυτικό καντόνι του Βαλέ, όπου οι αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο χιονοστιβάδων και έκλεισαν για προληπτικούς λόγους όλα τα σχολεία.
Μεγάλες ποσότητες χιονιού – το ύψος του έφθασε τα 120 εκατοστά – έπεσαν επίσης την περασμένη νύκτα σε τμήμα των γαλλικών Άλπεων, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης και αναστάτωση στις μεταφορές.
Οι ισχυρές χιονοπτώσεις, που σημειώνονται από χθες, Τετάρτη, στο ελβετικό καντόνι του Βαλέ, δεν έχουν ωστόσο προκαλέσει μεγάλες ζημιές, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι αρχές του καντονιού που είναι αρμόδιες για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Δρόμοι στο καντόνι έκλεισαν για την κυκλοφορία, ενώ οι σιδηροδρομικές μεταφορές έχουν επίσης διαταραχθεί και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε μερικές κοινότητες.
Ο δρόμος στο πέρασμα του Σεμπλόν, που βρίσκεται σε ύψος 2.009 μέτρων και συνδέει την Ελβετία με την Ιταλία, έχει κλείσει για τη κυκλοφορία λόγω του χιονιού.
Χιόνι έπεσε μέχρι και στις πεδιάδες και οι δημοτικές αρχές της πόλης Σιόν ζήτησαν από τους 36.000 κατοίκους της να παραμείνουν στα σπίτια τους. Μεγάλο μέρος της πόλης έχει κλείσει για την οδική κυκλοφορία, ακόμα και για την κυκλοφορία πεζών, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.
Στη Γαλλία, ο νομός της Σαβοΐας έχει τεθεί από χθες το βράδυ από τη μετεωρολογική υπηρεσία (Météo-France) σε πορτοκαλί επιφυλακή για χιονοστιβάδες λόγω της μεγάλης συσσώρευσης χιονιού στα σύνορα με την Ιταλία.
Η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί σήμερα το πρωί σε περίπου 4.000 νοικοκυριά και δρόμοι παρέμεναν αποκλεισμένοι εξαιτίας πτώσεων δένδρων. Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο A43 απαγορεύθηκε για τις νταλίκες, σύμφωνα με τις κρατικές υπηρεσίες.
Σημαντική αναστάτωση επικρατεί επίσης στο περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο, με καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
- Οι Γερμανοί περιορίζουν τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ
- 2η Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα
- Απλές συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση με το αυτοκίνητο τις γιορτές του Πάσχα
- Σε νέα μείωση των επιτοκίων της προχώρησε η ΕΚΤ: Στο 2,25% το βασικό επιτόκιο
- Ιταλία: Κακοκαιρία στην περιοχή του Τορίνο, υπερχείλισε ο ποταμός Πάδος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Google καταργεί και διαγράφει κριτικές και βαθμολογήσεις σχολείων στο Google Maps

Η Google θα απενεργοποιήσει στα τέλη Απριλίου κριτικές και βαθμολογίες που δίνονται σε σχολεία σε όλο τον κόσμο από χρήστες της εφαρμογής Google Maps, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι υπάρχουσες κριτικές και αξιολογήσεις θα διαγραφούν.
Η εφαρμογή Google Maps επιτρέπει στους χρήστες να βαθμολογούν τις τοποθεσίες που επισκέπτονται, σε κλίμακα από το 1 έως το 5 και να αφήνουν κάθε είδους σχόλια.
Παρά το γεγονός ότι αυτή η πρακτική είναι κοινή για ξενοδοχεία και εστιατόρια, παρέχει επίσης την ευκαιρία να αξιολογούνται δημοτικά σχολεία, γυμνάσια ή λύκεια.
«Αυτή η απόφαση οφείλεται στη συνεχή παρουσία συνεισφορών εκτός θέματος, επιβλαβών επίσης, και παραβιάσεων της πολιτικής», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.
Η Google διευκρινίζει ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί σε «σχολεία γενικής εκπαίδευσης» παγκοσμίως και θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Απριλίου. Η ανάπτυξή του αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
- Οι Γερμανοί περιορίζουν τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ
- 2η Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα
- Απλές συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση με το αυτοκίνητο τις γιορτές του Πάσχα
- Σε νέα μείωση των επιτοκίων της προχώρησε η ΕΚΤ: Στο 2,25% το βασικό επιτόκιο
- Ιταλία: Κακοκαιρία στην περιοχή του Τορίνο, υπερχείλισε ο ποταμός Πάδος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έφοδοι «άνευ προηγουμένου» στην Ευρώπη, 200 συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών

Δυνάμεις επιβολής της τάξης διεξήγαγαν εφόδους «άνευ προηγουμένου» την Τρίτη σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, βάζοντας στο στόχαστρο τέσσερις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, επιχείρηση που είχε αποτέλεσμα πάνω από 200 συλλήψεις σε πέντε χώρες, τις περισσότερες εξ αυτών στην Τουρκία, καταφέρνοντας «τεράστιο πλήγμα» στη διακίνηση ναρκωτικών.
Παράλληλα με τις συλλήψεις, αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση «Μπουλούτ» («Σύννεφο» στα τουρκικά) προχώρησαν σε κατασχέσεις ποσοτήτων 21 και πλέον τόνων ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένων 3,3 εκατομμυρίων χαπιών MDMA, ανακοίνωσε η Europol, ο οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνεργασία στον τομέα της επιβολής του νόμου, που συντόνισε το εγχείρημα.
Οι αρχές προχώρησαν σε 234 συλλήψεις, από τις οποίες οι 225 έγιναν στην Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.
Διευκρίνισε ότι οι συμμορίες επιδίδονταν στη διακίνηση κοκαΐνης προς τις αγορές της Τουρκίας και της Ευρώπης διά θαλάσσης και μέσω χερσαίων οδών από κράτη της Λατινικής Αμερικής, καθώς και ηρωίνης από το Ιράν και το Αφγανιστάν, κάνναβης μέσω Βαλκανίων και έκστασης μέσω Ευρώπης.
Οι τέσσερις συμμορίες που εξαρθρώθηκαν ενέχονταν επίσης σε ξέπλυμα χρήματος, βίαια εγκλήματα και άλλες παράνομες δραστηριότητες.
Πέρα από την Τουρκία, συλλήψεις έγιναν στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στην Ολλανδία.
Η επιχείρηση έγινε δυνατή χάρη στη μελέτη μηνυμάτων που βρέθηκαν όταν διαλύθηκαν, πριν από τέσσερα χρόνια, οι πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Sky ECC και ANOM, που χρησιμοποιούσαν κακοποιοί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
- Οι Γερμανοί περιορίζουν τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ
- 2η Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα
- Απλές συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση με το αυτοκίνητο τις γιορτές του Πάσχα
- Σε νέα μείωση των επιτοκίων της προχώρησε η ΕΚΤ: Στο 2,25% το βασικό επιτόκιο
- Ιταλία: Κακοκαιρία στην περιοχή του Τορίνο, υπερχείλισε ο ποταμός Πάδος
You must be logged in to post a comment Login